Resultater

Resultaterne for Brandsø Rundt 2017.

Løbsliste

Overaltliste

Klik på billedet nedenfor, for at se billedgalleriet for årets sejlads.

Klik på Billedet herunder for at se Middelfart lokalTV’s video fra sejladsen.

Middelfart Sejlklubs traditionsrige sejlads Brandsø Rundt blev for første gang i dens 54 år lange historie, sejlet uden at sejlerne kom rundt om Brandsø. Årsagen til dette var at kapsejladsledelsen valgte at sende sejlerne ud på en kortere bane, idet vindprognoserne lovede meget lidt vind. Banen i år var 15,3 sømil og dermed ca. halvt så lang som den plejer at være. De godt 300 sejlere, fordelt på 63 både, blev sendt af sted kl. 9:30 og kunne i fornuftig vind sejle for spiler mod første mærke ved Ålehoved syd for Fønsvig. Herfra begyndte den manglende vind for alvor at drille og placeringerne skiftede hurtigt alt efter hvem der ramte de små pust der opstod hist og pist. Bogstaveligt talt kunne man tale om ingen vind fra alle retninger, da vinden nåede at komme både fra Nord og Syd. Næste bøje der skulle rundes lå i Mosvig på Jyllandssiden, og herfra kunne sejlerne atter begynde den langsommelige tur hjem mod Middelfart. Det sidste stykke ind mod målstregen ved Middelfart Marina blev sejlet med spiler, hvilket var et flot syn for de tilskuere der var mødt op.

Bedst til at finde vej, og dermed overalt vinder af kølbådsklassen blev en Albin Express, Alberte fra Ballen med Frands H. Leth-Espensen ved Roret. En flot nr. 2 Sølle 17 sekunder efter blev Uffe Sudergaard fra Middelfart Sejlklub i en lånt Matcher 28 fra Match Racing Denmark (MRD) i Middelfart. Dermed blev Uffe Sudergaard vinder af pokalen for hurtigste indenbys båd.
Pokalen for hurtigste klub målt på de 3 første både fra hver klub,  blev vundet af Middelfar Sejlklub der på overalt listen indtog pladserne 2, 5, og 6 ved Uffe Sudergaard, Christian Seilman og Chrstian Just.